Inspirerad jullovsysselsättning

21 december 2009 at 16:15 (Bilder, Vardag, Yemenresan) (, , , )

Eftersom jag har en del tid på mina händer just nu, medan jag väntar på att dagarna skall gå, så har jag kollat genom ett helt gäng bildbloggar på WordPress och andra nätverk samt kollat upp några gamla fotografiska genier (främst Henri Cartier-Bresson, som tog mängder av lysande bilder utan någon annan utrustning än en liten Leica med svartvit film och ett fast 50 millimeters objektiv) bara för mitt eget nöjes skull. Detta gjorde mig inspirerad, så jag gav mig ut på centret med min kamera och experimenterade lite med några inställningar jag hittills inte har prövat på. Resultaten följer:

2 kommentarer

  1. vildhunden said,

    Cartier-Bresson är bra! Jag såg hans utställning i Umeå för många år sedan. Den var ” kanon” Nu är väl Leica en kamera som ”duger fortfarande”. Kan rekommendera bloggen ”Straight Photogaghy” för Leica Afffiniciados 🙂 på Fotosidan.

    • anurlaiqar said,

      Det är nog precis den aspekten som jag gillar bäst med Cartier-Bresson – att han lyckades få så bra bilder med så avskalad utrustning. Det bevisar att man inte behöver en superkamera med en väska full med objektiv för att skapa fotokonst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: