Gym och transport

14 november 2009 at 10:47 (Vardag, Yemenresan) (, , , , )

Jag och Isak gymmar tre gånger i veckan. Det är riktigt gött, gymmet är härligt sunkigt (Isak har skrivit mer utförligt om det) och man har konstant en go träningsvärk någonstans. Förutom de senaste dagarna. Träningsvärken som jag har haft i går och idag är outhärdlig. Senast jag var på gymmet tränade jag vadmusklerna, och tyckte att jag stretchade ordentligt. Antingen misslyckades jag fullständigt med detta, eller så har någonting annat gått snett, för nu känns det hela tiden som att jag har kramp där nere! När jag står upp med raka knän och fötterna platt på marken gör det så vansinnigt ont och känns som att jag stretchar ut den muskeln över dess maxgräns. Detta får till resultat att när jag går ser jag ut som att jag har tappat tvålen, så jag försöker hålla mig stilla så mycket som möjligt i offentliga sammanhang. Det är något bättre idag än vad det var igår, så jag hoppas på att kunna gå normalt med enbart lite träningsvärk i morgon. Jag har ännu inte bestämt mig för om jag skall åka till gymmet i kväll.

Sättet på vilket man tar sig till gymmet är värt en liten redogörelse för sig. Vi brukar ta en ”dabab”, en av de otaliga minibussar som agerar blodomlopp på stadens vägar. Man kan ta sig nästan överallt med dessa bussar, om man vet vilken rutt varje linje tar. Och anledningen till varför man tar dessa bussar är givetvis priset – 20 riyal kostar det att ta sig var som helst i staden. Om man tänker på att 1 krona är cirka 29 riyal så förstår man genast varför detta är ekonomiskt gångbart. Men allt är inte fröjd och solsken ens med dessa bussar, särskilt inte för en skandinavier på 195 cm som jag. För att kunna få in så många som möjligt på en gång så har de knökat in ett extra säte, så att när bussen är full med människor i yemenitstorlek så kan 9-10 människor sitta tätt inpå varandra, men ändå någorlunda bekvämt. Och här nere har man inte samma enorma ”personal space” som vi svenskar har, så lite kroppskontakt på bussen är bara trevligt. Om det kommer in kvinnor i en buss där det innan bara suttit män, måste en kort stund ägnas åt omarrangemang så att mittensätet är förbehållet kvinnorna, eftersom män och kvinnor inte får röra vid varandra (som jag har förstått det). För mig kan en dababresa vara ganska smärtsam, då jag inte endast behöver fälla in benen till max och oftast sitta snett, utan även måste böja på nacken eftersom det är så lågt i tak. Och eftersom chauffören oftast kör ganska ryckigt, vägen är ojämn och det tar lång tid att ta sig dit man ska så brukar jag vara ganska stel i nacken när vi kommer fram. Men ekonomiskt sett så är det värt det, jämfört med att ta en av centrets bilar.

8 kommentarer

 1. Anna said,

  Ledsen Olof att behöva göra dig besviken men hotpantsen bakom korset är borta! Enligt säkra källor (Lundis) så försvann dom redan förra terminen.
  Träningsvärk inte att leka med. Kanske var resan dit och tillbaka som bidrog till de hela. Hoppas det gåt över.

  • anurlaiqar said,

   Aaw, jag som älskade att förstöra folks uppfattning om det korset! Men det innebär att mitt mail lästes upp? Detta är den första feedback jag har fått.

 2. Anna said,

  Du har ju bildbevis på att det i alla fall har funnits där. Nja mailet lästes inte upp i sin helhet utan bara som en hälsning (hade kommit ganska många mail). Sen fick man läsa det på egen hand. Fast jag hade redan innan jag läste ditt mail lagt märka till att dom var borta. Vilket kanske var tur (att dom var borta alltså). Annars hade risken funnits att jag börjat skrattat under in för Herren. När man sovit alldeles för lite kan mycket bli väldigt roligt. =)

  • anurlaiqar said,

   Haha, skulle det verkligen ha gjort en skillnad? Beror iofs på vem som snackade, om det var Mr. Edén så… 🙂

   • Anna said,

    Nej hade nog inte gjort så mycket. Det var Otto som pratade. Men tror att Mr. Edén hade kunnat ta det han med. Han är ganska härdad efter många år på folkhögskola.
    Ha drömde för övrigt att jag åkte minibuss i natt. Satt på mittensätet men jag hade gott om plats för benen =P

   • anurlaiqar said,

    Haha, jag tror inte ens du skulle slippa sitta snett. Det är väldigt lite plats för benen.

 3. Karolina said,

  Mitt roligaste minne är att sitta längst in på mittensätet och krångla mig ut ÖVER en tant o en farbror som vägrade flytta på sig. Detta utan att sparka någon i ansiktet.

  Tacka vet jag SL

  • anurlaiqar said,

   Ja, då kan du tänka dig hur jag får göra i samma situation. I regel försöker jag undvika hörnpositionerna i det längsta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: