Avstamp

16 augusti 2009 at 20:06 (Uncategorized)

När jag nu på allvar har börjat sprida ut att denna blogg skall fungera som min fortlöpande reseberättelse under min biståndsresa till Yemen borde väl ett Yemenrelaterat inlägg vara i sin ordning nu när det börjar dra ihop sig.

Jag befinner mig på Sida Civil Society Center i Härnösand, där jag och knappt 90 andra ungdomar genomgår utbildning för de Sidafinansierade projekt som vi skall åka ut som praktikanter till. Det är en salig blanding av organisationer som finns representerade här, allt från antroposofer från föreningen Sofia till pingstvänner på väg ut till klassiska missionsprojekt i PMU:s regi. Mångfalden och åsiktsspridningen till trots är stämningen mycket god, och den lektionsfria helgen har kunnat avnjutas i gott sällskap med roliga aktiviteter, matlagning och andra påhitt. En vecka är avverkad, och framför ligger ytterligare en vecka av kurser i bistånd och liknande ämnen innan språkutbildning tar vid för vissa av oss. För mig och min blivande resekamrat Isak väntar en vecka med arabiska.

Vad vi har hört är läget i Yemen lite spänt; bara för ett par dagar sedan fick vi veta att 15 yemenitiska Röda Halvmånen-arbetare har kidnappats i landets norra provinser. Förhoppningsvis skall detta inte innebära några komplikationer för mig och Isak, då vi skall befinna oss i den södra delen av landet, men det faktum att vi ännu inte fått definitivt klartecken att åka är lite oroande. Vi får avvakta lite till innan vi bokar vår resa, vilket för mig utgör ett frustrationsmoment.

Annonser

1 kommentar

  1. IoK said,

    Låter intressant. Hoppas att ni kommer att kunna åka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: