Vila? Icke!

25 november 2008 at 18:46 (Uncategorized)


Jag trodde att jag så snart december började och de två förra kurserna tog slut kunde ta det lugnt, eftersom vi bara har en enda kurs kvar innan jul, och tenta på den är i januari. Men när jag idag fick schemat som syns på bilden fick jag en mindre chock; hela den sidan beskriver de kommande två veckorna! Vilan låter vänta på sig.
Annonser

13 kommentarer

 1. Ingrid said,

  Råkade ramla in på din blogg (minns inte ens hur det gick till!) och blev så nyfiken över vad det var för något du pluggade här? Det såg så språknördigt intressant ut! 😉

  • anurlaiqar said,

   Ja, man vet aldrig var man hamnar när man ger sig ut på Internet! 😉
   Just denna kurs hette Språket, Individen och Samhället, och är en introkurs till ämnena språksociologi och språkpsykologi. Dessa ämnen är vansinnigt intressanta, även om just denna delkurs var en besvikelse på grund av dålig undervisning.

 2. Ingrid said,

  Ja, språksociologi och -psykologi är verkligen intressanta ämnen, och Lars Melin är förstås alltid kul att läsa! 😉 Det borde väl kunna kompensera vilken undervisning som helst…

  • anurlaiqar said,

   Inte när hälften av föreläsningarna (vi hade två lärare) är rena innantilluppläsningarna av Melins lilla bok. Kan iofs vara nyttigt om man har läst kapitlet innan föreläsningen och behöver en repetition. Eller bara vill slippa läsa boken. Eller vill slippa gå på föreläsningen.

   Det finns många fördelar som synes! 😉

   • Ingrid said,

    Nä, uppläsningar av kurslitteratur är ingen höjdare. Det håller jag med om. Då finns det ju ingen poäng med att ha föreläsningar, eller ingen poäng med att läsa kurslitteratur. Synd!

   • anurlaiqar said,

    Precis. Lyckligtvis kom det kurser under den följande terminen som gav bättre och djupare inblick, så jag antar att sensmoralen blir att om du inte är nöjd med det du pluggar så plugga lite till så kommer det något bättre!

   • Ingrid said,

    Ha ha 🙂 Eller så kanske sensmoralen är att det är en bra idé att plåga sig igenom grundkursen så man kan fortsätta läsa för sedan blir det intressant!

   • anurlaiqar said,

    Det var ju iofs en något mer rimlig slutsats.

 3. Ingrid said,

  Det var kanske samma slutsats, men klädd i andra ord.

  • anurlaiqar said,

   Skillnader i formulering kan göra och har gjort stora skillnader för mottagandet av det gemensamma grundbudskapet. Din formulering hade fått ett bättre genomslag. Tror jag. 🙂

   • Ingrid said,

    Formulera ordentligt bör man, annars förvirrar man! 😉 Eller nåt… Jag tycker att din formulering lät lite roligare dock, och det går alltid hem.

   • anurlaiqar said,

    Ja, formuleringar kommer man långt på… Bara man uttrycker sig väl kan man dra en off-topic-diskussion ganska långt. 😉

   • Ingrid said,

    Så sant så sant! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: